Print deze pagina

Diensten


Wat doet HB gericht?

Laat ik beginnen met vertellen wat ik niet doe: ik begeleid geen kinderen, ik neem geen testen af, ik ben niet bevoegd om diagnoses te stellen.

Wat doet HB gericht dan wel? Ik informeer, adviseer en coach ouders van hoogbegaafde kinderen. Daarbij richt ik mij vooral op het stukje communicatie met school. Want het is in het belang van je kind dat die goed verloopt.

Als ouder moet je beschikken over de juiste kennis om door school als gelijkwaardige gesprekspartner gezien te worden. Kennis op gebied van hoogbegaafdheid, van onderwijs en van communicatie. Die kennis wil ik overbrengen.

Veel ouders missen bovendien in hun directe omgeving een gesprekspartner. Want hoogbegaafdheid wordt niet door iedereen begrepen. Of je nu advies zoekt, wil sparren of gewoon eens ervaringen wil uitwisselen, HB gericht is jouw partner in gesprek.

Begeleiding vindt plaats via e-coaching en door het organiseren van gespreksavonden voor ouders. Een persoonlijk gesprek behoort vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden.

 


Vorige pagina: Wanneer schakel je HB gericht in?
Volgende pagina: e-coaching